Izolacja przy budowie domu
Rozmawiamy tu o wnętrzach, meblach, pielęgnacji roślin i ogrodu. Podpowiadamy jak szybko i skutecznie remontować, jak zadbać o kwiaty, gdzie zamawiać sprzęty do domu.
- January66
Izolacja przy budowie domu
Polecicie mi jakichś fachowców, którzy stworzą dla mnie projekt izolacji domu? Chodzi mi oczywiście o hydroizolację płyt fundamentowych i ścian. Poszukuję wyłącznie ekspertów w tym zakresie.
- chwalibog-69
Re: Izolacja przy budowie domu
Post autor: chwalibog-69 »
Najlepiej skontaktuj się z proizol.pl. Tamtejsi fachowcy niejednokrotnie odwiedzali nasz blok, kiedy zauważyliśmy pęknięcia w ścianach. Moim zdaniem hydroizolacja to dla nich chleb powszedni, więc każde zlecenie zrealizują profesjonalnie.
Post autor: Zuzuś »
Zobacz https://remont.biz.pl/izolacja/czym-sie ... ur-od-pir/January66 pisze: ↑10 lip 2020, 0:49 Polecicie mi jakichś fachowców, którzy stworzą dla mnie projekt izolacji domu? Chodzi mi oczywiście o hydroizolację płyt fundamentowych i ścian. Poszukuję wyłącznie ekspertów w tym zakresie.
Post autor: Staś91 »
Mogę polecić bardzo dobrego producenta pap - izolacja-jarocin.pl. Papy, które od nich dostałem sprawdzają się do dzisiaj bez żadnych wpadek po kilku latach od ocieplania dachu - jest to producent papy na medal! W ich ofercie znajdziesz także masy izolacyjne i inne produkty wykorzystywane przy ocieplaniu budynku.
Post autor: Foreń »
Szukając naprawdę wysokiej klasy hydroizolacji to na pewno warto tutaj wziąć pod uwagę takie rozwiązania, jak Papy w Technologii Szybki Profil SBS od Icopal ponieważ ich zastosowanie w rekomendowanych układach technologicznych pozwala na udzielenie długoletnich Imiennych Gwarancji Jakości Icopal do 45 lat.
Post autor: PatrykEś »
Powinniście zadbać przede wszystkim o skuteczną i trwałą hydroizolację fundamentów podczas budowy domu, która jest kluczowa aby chronić swój dom przed niszczącym działaniem wilgoci w kolejnych latach. My dlatego postanowiliśmy, że do tematu podejdziemy profesjonalnie i rozglądaliśmy się za różnymi rozwiązaniami m.in od WaterBlock to firma z dużym doświadczeniem i naprawdę dobrą obsługą techniczną.. Równo przylega, nie przepuszcza wilgoci i też pozwala na jej odparowanie jeżeli wcześniej przed nałożeniem wilgoć znalazła się w strukturze betonu. Warto zajrzeć na https://waterblock.eu/fundamenty i sprawdzić właśnie jak to powinno wyglądać od strony materiałów oraz wykonanych prace. Plusem też jest bardzo dobra obsługa techniczna.
Post autor: montee »
A czy ktoś z was ma zastosowane u siebie system steico poznań ? Czy faktycznie są one niezawodne, jak chodzi o izolację. Słyszała, że ponieważ zapewnia on nawet ochronę przed osadzaniem się również wilgoci na konstrukcji. Co możecie mi napisać więcej o tej opcji?
- paulina
Bardzo ważna jest odpowiednia izolacja przy budowie domu. Tak samo jak wentylacja, która zapewni odpowiedni przepływ powietrza. Jeżeli macie co do tego wątpliwości to najlepiej skonsultujcie je z biegłym rzeczoznawcą budowlanym: https://bieglyrzeczoznawca.pl/biegly-rz ... wca-poznan .