Budowa domu jednorodzinnego

Jakie jest Twoje hobby? Co robisz po pracy? Co sprawia Ci przyjemność? Dołącz do społeczności ludzi, którzy podzielają Twoje zainteresowania!
imć

Budowa domu jednorodzinnego

Post autor: imć »

Ja o budowie domu nie wiem za dużo, ponieważ zajmował się tym mój partner, moim zadaniem jest zadbanie o wykończenie tego domu, oczywiście z pomocą jego, oraz spełnieniem oczekiwań dzieci, co do pokoju dziecięcego, a oczekiwania są spore, także nie wiem, czy sprostam temu zadaniu. Wykorzystuje fototapety obrazy, i do pokoju dzieci ich wymarzone sylwetki gwiazd.
CieślikF

Re: Budowa domu jednorodzinnego

Post autor: CieślikF »

Podejmując decyzję o budowie domu trzeba pamiętać o kilku bardzo ważnych sprawach .Po pierwsze wybór działki budowlanej - tam gdzie będziecie się czuć dobrze. Drugą bardzo ważną sprawą jest wybór projektu budowlanego , jego wybór będzie wam towarzyszył tak długo jak będziecie mieszkać w nowym domu. W internecie mamy bardzo duży wybór projektów budowlanych a znana nam pracownia Mg Projekt - https://www.mgprojekt.com.pl/ ma także projekty dedykowane działkom o nieregularnych kształtach. Można tam też uzyskać bonus w postaci pakietu projektów dodatkowych w tym projekty ogrodzenia czy szamba.Ich koszt to kwota ponad 1.6 tys. zł.
filipż

Post autor: filipż »

Ja również nie miałem dużej wiedzy o budowie domu. Sytuacja była o tyle trudna, że przeprowadziłem się z rodziną w okolice Oslo i nie małemu wiedzy o lokalnym rynku. Opierając się na poleceniach zdecydowałem się na wyposażenie sprzętu od https://lavprisliftutleie.no/pl/. Byłem zachwycony ich podejściem do klienta. Bezpłatnie pomogli mi w doborze maszyn, a na dodatek przetransportowali wybrane podnośniki we wskazane przeze mnie miejsce. Rewelacja!
Sławka

Post autor: Sławka »

Każdy etap jest ważny i trudny, wykończenie również. Jeżeli chodzi właśnie o projekty domów to ja już wiem, że trzeba się do tego przyłożyć. Wybrałam szybko i kilku rzeczy żałuje. Przeglądaliście już może projekty od firmy Archon? Tu bardzo łatwo jest znaleźć coś odpowiadającego wymaganiom każdego;) Domy zgodne z planami miejscowego zagospodarowania, do mega problematycznych działek, a projekty są dostępne od ręki.
Piotruś11

Post autor: Piotruś11 »

Na pewno nie obejdzie się bez kupienia okien i drzwi, a w takim przypadku najlepiej skorzystać z usług dobrego producenta. Najlepsza marka to oczywiście https://www.drutex.pl/, która na polskim rynku istnieje już naprawdę długo, więc spokojnie można jej zaufać. Ich produkty są najwyższej jakości, więc będziecie zadowoleni a cena należy do najniższych możliwych.
Kaśka32

Post autor: Kaśka32 »

Budowa domu jednorodzinnego to duże wydarzenie dla całej rodziny. To też duża odpowiedzialność jaka stoi przed inwestorem - czyli przed nami. Szczególną uwagę musimy zwrócić na ekipę budowlaną, która wykonywać będzie dach naszego domu. Dach bowiem jest najważniejszą konstrukcją naszego domu i jeśli dach będzie dobrze wykonany to cały dom także przetrwa długie lata. Nam polecona została firma Mg Dachy - https://mgdachy.pl/wycena-konstrukcji/ , która na rynku działją już około 20 lat , więc na dachach znają się bardzo dobrze.

MG Domy sp. z o. o.
ul. Uczniowska 13, 03-112 Warszawa
tel: +48 500 200 660,
mail: biuro@mgdachy.pl
Jaś

Post autor: Jaś »

Znacie jakiś kalkulator piasku, który pomoże obliczyć mi, potrzebną ilość tego materiału na kostkę brukową. Niestety z matematyki nie byłem asem, dlatego szukam narzędzi, które pomogą mi w obliczeniach. Może polecicie również jakiegoś producenta fugi żywicznej do kostki brukowej?
Władysław908

Post autor: Władysław908 »

Przy budowie domu konieczne jest zadbanie o sprawne funkcjonowanie systemu wentylacyjnego. W innym przypadku możemy się borykać z problemem zbyt dużej wilgoci. A to mogłoby się stać powodem pojawienia się pleśni i grzyba. Aby się przed tym uchronić warto zdecydować się na ocieplanie pianką poliuretanową Żary.
ODPOWIEDZ