rośliny do ogrodu

O wszystkim i o niczym. Masz pytanie? Zapraszamy do dyskusji.
gard0034

rośliny do ogrodu

Post autor: gard0034 »

Na wiosnę będę zakładał ogród, właśnie próbuję zrobić jego dokładny plan i właśnie zastanawiam się nad roślinami jakie w nim posadzę. Myślę by się skoncentrować na roślinach, które wydają owoce, ponieważ moja rodzina uwielbia się nimi zajadać, na pewno postawię na rośliny jagodowe takie jak jagody kamczackie, aronia, porzeczki, agrest i bardzo bym chciał trochę borówki amerykańskiej, ale się ciągle zastanawiam czy uda mi się ją uprawiać z sukcesem. Miałem już dwa krzewy borówki i prawie w ogóle nie urosły, może tylko kilka centymetrów, ale wiem, że popełniłem sporo błędów. Teraz jestem o wiele bogatszy w doświadczenia i wiem co zrobić by borówki rosły dobrze, widziałem na stronie https://ogrody-marzen.pl jak zapewnić roślinom najlepsze warunki do owocowania i rośnięcia, ale mam problem z wybraniem odpowiednich odmian. Czy macie jakieś sprawdzone odmiany roślin owocowych, które warto posadzić w sowim ogrodzie?
Awatar użytkownika
paniola

Re: rośliny do ogrodu

Post autor: paniola »

Każdy posiadacz ogrodu wie , jak dużo czasu , energii i czasami pieniędzy potrzeba aby ogród wyglądał ładnie i był zadbany. Wszelkie rośliny potrzebują przycinania, nawożenia ale i podlewania. Wszelkie elementy drewniane w ogrodzie także wymagają konserwacji. Przyda się więc dobry impregnat do mebli ogrodowych a z doświadczenia mojego męża wiem ,że Altax dobrze sprawdza się w ogrodzie.
słoneczkooo22

Re: rośliny do ogrodu

Post autor: słoneczkooo22 »

Czy może mieliście kiedyś takie przykazanie od kogoś bliskiego, by zadbać o jego ogród i nie wiedzieliście, jak się za to zabrać? Jeśli tak, to ja chętnie Wam powiem, że tutaj dobrym pomysłem mogą być sadzonki hortensje , pnącza, róże, paprocie, trawy ozdobne - można naprawdę kombinować i się bawić. Moim zdaniem to naprawdę może pasować.
ODPOWIEDZ