Szum w uszach
Dobre rady o zdrowiu, polecenia lekarzy i szpitali. Skuteczne metody leczenia, dobre suplementy.
- Benigna_86
Szum w uszach
Post autor: Benigna_86 »
Hej wszystkim. Od jakiegoś czasu zmagam się z natrętnym szumem w uszach, a słyszałam, że może to być powiązane z kręgosłupem i dyslokacją kręgów. Powiedzcie mi, czy terapia manualna kręgosłupa przy szumie w uszach jest tak skuteczna, jak twierdzi wiele osób? Medycyna alternatywna nie jest dla mnie czymś nowym, ale tej metody zwyczajnie nie testowałam, więc wasze opinie będą jak najbardziej pomocne.
Re: Szum w uszach
Post autor: kalina45ć »
Ja zgłosiłabym się do protetyka słuchu w pierwszej kolejności. Miałam podobny problem i okazało się, że to dzięki tej wizycie zapobiegłam rozwojowi choroby. Mam dość specyficzna pracę, gdzie często jest bardzo głośno więc ogólnie lekarz polecił mi zakup specjalnych zatyczek w sklepie z aparatami słuchowymi . Korzystam z nich już od jakiegoś czasu i rzeczywiście bardzo mi to pomaga
Re: Szum w uszach
Post autor: Wiesława23 »
A byłaś z tym w ogóle u laryngologa?Benigna_86 pisze: ↑26 maja 2021, 9:36 Hej wszystkim. Od jakiegoś czasu zmagam się z natrętnym szumem w uszach, a słyszałam, że może to być powiązane z kręgosłupem i dyslokacją kręgów.
Bo wiesz, gdybanie gdybaniem, ale często się okazuje że takie rzeczy można szybko przy pomocy leków wyleczyć, wiec po co kombinować z poszukiwaniem jakiegoś drugiego dna?
Ja bym się najpierw umówiła do laryngologa, czy to na miejscu czy poprzez konsultację online jak tu mozęsz ogarnąć: https://kataloglekarzy.telemedi.com/specjalizacja i bez wychodzenia z domu i jeśli laryngolog oceni, że nie wiadomo co to jest, a to mało możliwe, bo to przecież specjaliści, to dopiero wtedy szukać alternatyw.
Tak przynajmniej to widzę