Upadłość konsumencka
Wątek z poradami prawnymi, pytaniami i odpowiedziami. Polecamy prawników, adwokatów i notariuszy.
Upadłość konsumencka
Post autor: DarekZZ »
Mam spory dług wobec jednej firmy i nie wiem, czy to wystarczy, żeby ubiegać się o upadłość konsumencką. Czy ktoś może mi wyjaśnić, jak to działa? Czy to trzeba być zadłużonym w różnych miejscach?
Re: Upadłość konsumencka
Post autor: Wileński »
Tak, możesz, upadłość konsumencka nie zależy od ilości długów, tylko od tego, czy jesteś w stanie je spłacić. Nawet jeśli masz tylko jednego wierzyciela, ale twoja sytuacja finansowa jest beznadziejna, możesz złożyć wniosek.
Post autor: jankowskyy »
Prawda. Jednak przygotuj się na to, że sąd dokładnie przeanalizuje twoje finanse. Są firmy, które pomagają w takich sprawach jak Eureka Restrukturyzacje - https://www.eurekarestrukturyzacje.pl/ . Może być warto zasięgnąć ich opinii?
Post autor: lisc-2811 »
Tak, Eureka jest spoko. Pomogli mojemu kuzynowi, który też miał tylko jeden większy dług, a teraz jest po wszystkim. Warto się z nimi skonsultować. Grunt to zrobić pierwszy krok, później już jakoś pójdzie.
Post autor: evita »
Najbardziej na świecie nie chciałabym zamykać mojego biznesu, ale chyba nic na to nie poradzę, będę musiała się na to zdecydować. Co prawda sprawdzam sobie sposoby na jego uratowanie, jak na przykład kancelaria restrukturyzacyjna warszawa , ale sama nie wiem.. Może jednak podpowiecie mi coś od siebie? Jak to może wyglądać?