Czym jest ortodoncja
Jak dbasz o siebie? Jakich produktów używasz? Podziel się swoim doświadczeniem.
- niema
Re: Czym jest ortodoncja
Z ortodontą właśnie muszę się umówić. Udało mi się poleczyć zęby, przyszedł czas na prostowanie. Myślę, że wybiorę gabinet ortolingwa.pl , gdyż tam są zakładane inne aparaty. Nie te na przednią część zęba, a na tylną. Nie będzie to tak widoczne, dlatego właśnie ta oferta mnie tak zainteresowała.
- Tolka
Słyszałam, że jest nawet taka nowa metoda prostowania zębów która nazywa się invisiling, polega na założeniu właśnie takich niewidocznych nakładek na zęby o których wspomniałaś i mamy duży komfort podczas jedzenia i w ogóle dobrze się czujemy z takimi nakładkami na zębach. Zapytaj o nie w Atelier Uśmiechu w Warszawie na Ursynowie
- Marko33
Warto wiedzieć takie rzeczy. Przecież jeśli nie będziecie się leczyć w odpowiednim czasie, to może to przynieśc Wam poważne ubytki na zdrowiu. Najlepiej zajrzyjcie do https://dental4you.pl/uslugi/implanty-zebow/ i sami sprawdźcie, w jaki sposób dzisiaj jesteście w stanie zadbać o Wasze zęby. Powinno to być dla Was bardzo cennym wsparciem.
- martucha
@Tolka zgadzam sie:) invisalign jest naprawde swietnym rozwiazaniem, nie dosc, ze duza wygoda i komfort, to jeszcze jest niewidoczny! ja zakladalam w klinice Proste Zeby w warszawie, pelen profesjonalizm, pierwsza wizyta super, mialam robiony skan uzebienia i cala wizualizacje leczenia
- Słonko
Bardzo dobrze wiem czym jest ortodoncja i długo szukałam dobrego specjalisty w tej dziedzinie. Dopiero krewni polecili mi klinikę Dental Pro w Gdyni Pogórze i do nich się wybiorę z moim nieprawidłowym zgryzem. Może znacie specjalistów z tych gabinetów? Jeśli tak to podzielcie się ze mną wrażeniami, bo jestem bardzo ciekawa, jakie dokładnie metody leczenia stosują.
Post autor: martażak »
Skoro mówimy już o prostowaniu zgryzu, to z osobistych doświadczeń polecam niewidoczny aparat na zęby. Jego ogromną zaletą jest swoboda w zakładaniu i zdejmowania, a także łatwość w utrzymaniu higieny. Nie trzeba więc obawiać się uszkodzenia aparatu w trackie jedzenia. To również świetna propozycja dla osób uczulonych na nikiel. Sprawdźcie koniecznie.
Post autor: honorataaś »
Również uważam, że aparat nakładkowy to świetna inwestycja. Proces prostowania zębów za jego pomocną trwa krócej w porównaniu do tradycyjnych aparatów stałych. Transparentne nakładki zostały przygotowane dla mnie w gabinecie https://ortolingwa2.pl/aparaty-nakladkowe/. Już na wstępie otrzymałam plan leczenia, wiedziałam, jak długo ono potrawa, a także zostałam poinformowana, które zęby kolejno będą przesuwały się we właściwe miejsce. Polecam- profesjonaliści z ogromnym doświadczeniem.